Haber Yazdır

Staja Giriş Sınavı İlk Başvuru İşlemleri

Sınav bedelini yatırdıktan sonra, mutlaka TEOS Sistemine girerek sınav başvurunuzu yapınız.

Bu sınava Kanunun 4.maddesindeki genel şartlar ile 5/A-a maddesindeki öğrenim şartlarına haiz Lisans/Yüksek lisans mezunları  başvuru yapabileceklerdir. Sınav test usulü ile aynı gün ve saatte merkezi olarak Ankara ve İstanbul’da   yapılacaktır.

1.  Staja Giriş sınavına ilk kez başvuru yapmak isteyen aday, bulunduğu ilin ya da bölgenin bağlı olduğu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına gitmeden önce başvuru bedellerini öder ve aşağıda yer alan evrakları hazırlar.


 

 

Staja Giriş Sınavı Başvuru Bedelleri ve Banka Bilgileri


 

                           Sınav Tarihi 28 Şubat 2015

Banka şubelerinden yapılacak ödemeler için başlangıç ve bitiş tarihleri

1 Aralık 2014 Pazartesi  - 30 Aralık 2014 Salı

TEOS üzerinden yapılacak ödemeler için başlangıç ve bitiş tarihleri

1 Aralık 2014 Pazartesi  - 31 Aralık 2014 Çarşamba

Sınav başvurusunun başlangıç ve bitiş tarihi

1 Aralık 2014 Pazartesi  - 31 Aralık 2014 Çarşamba

SMMM Odasına dosya tesliminin son günü

31 Aralık 2014 Çarşamba

Staj Dosya ve Başvuru Bedeli ve 

Banka Bilgileri

 

960,00 TL


T.İş Bankası Ankara /Dikmen  Şubesi 
487 239


Halkbank Yenişehir / Ankara Şubesi 16000 140


 

Sınav Bedeli ve

Banka Bilgileri

 

 

150,00 TL

 

T.İş Bankası Ankara /DikmenŞubesi 487 286


Halkbank Yenişehir / Ankara Şubesi 16000 140

Bankaya yatırılan ücretler bir iş günü sonra saat 15:00 ‘de TEOS’a yansıtılmaktadır.Ödemelerini banka şubesinden yapacak olan adaylar mağdur olmamak için işlemlerini son güne bırakmamaları gerekir.

Staja Giriş Sınavına Staj Dosyası açtırarak ilk defa katılacak adaylar, Staj Dosya ve Başvuru Bedeli (960 TL) ve Staja Giriş Sınav Bedeli (150 TL) olmak üzere, toplam 1.110 TL'yi TEOS Sistemi üzerinden sanal pos ile 3 taksitle ödeyebileceklerdir. Bunun dışında yapılan ödemelerde taksitle ödeme kabul edilmemektedir.

2. Aday, TEOS Sisteminde  kayıtlı değilse, https://giris.tesmer.org.tr/ adresine girerek sayfanın en alt kısmından Tesmer Kayıt Formu' nu tıklayarak istenilen bilgileri doldurup kullanıcı   şifresi  alır.

3. Aday, başvuru bedellerini;  KREDİ KARTI ile TEOS sistemi üzerinden veya banka şubelerinden  yatırır.

a) Aday, KREDİ KARTI ile işlem yapmak istiyorsa; https://giris.tesmer.org.tr adresinden TEOS sisteminde,  “Para Yönetimi ve Yükleme” menüsüne tıklar. Açılan sayfada KREDİ Kartı ile işlem yapabilmek için yatırması gereken ücret türünü seçer ve KREDİ KARTI bilgilerini İŞ BANKASI’nın ekranlarında doldurur.

b) Aday, Banka Şubesine giderek işlem yapmak  istiyorsa;  T.C. Kimlik Numarasını  belirterek başvuru ve sınav bedelini yatırır. Adayın başvuru aşamasında sıkıntı yaşamaması için mutlaka ücret yatırırken banka yetkilisine kendi T.C. Kimlik Numarasını vermek zorundadır. Sınav bedelini, Banka şubesine ödeyen adayın, ödeme bilgileri 1 iş günü sonra TEOS sistemine aktarılır.

4. Aday, https://giris.tesmer.org.tr adresinden kullanıcı adı ve şifresini kullanarak sisteme giriş yapar.  “Kişisel işlemler” menüsünden eğitim, adres, telefon ve e-posta bilgilerini eksiksiz doldurur.

5. 4. maddede TEOS Sistemine girilen bilgilerde eksiklik olması veya T.C. Kimlik numarasında hata olması halinde; “Kayıt Durumu” ekranında işleminin hatalı olduğuna dair mesaj çıkar ve 4. maddenin tekrarlanması sistem tarafından istenir.

6. 4. maddede girilen bilgilerin doğru olması durumunda (T.C.  Kimlik Nüfus Vatandaşlık İşlerinden kontrol edilir.) ilgili adayın kimlik, kütük ve ev adresi bilgilerinin siteme eklendiğine dair “Kayıt Durumu” ekranında bilgilendirme mesajı çıkar. 

7. Adayın, eksik ücret  yatırması durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranın en alt satırında “Bakiyenizde Yeterince Para Miktarı Bulunmamaktadır. Lütfen gerekli para yatırma işlemlerini yapınız” uyarısı gösterilir.

8. Aday,  tüm işlemlerini eksiksiz yaptıktan sonra ön başvuru kaydı gerçekleşmiş olur. “Staja Giriş Sınavı Ön Başvuru Formu” menüsünü tıklayarak