Haber Yazdır

TÜRMOB BASIN BÜLTENİ

SAYI              : 2016/180

TARİH          : 19.07.2016

TÜRMOB GENEL BAŞKANI SANLI MALİYE BAKANI AĞBAL İLE GÖRÜŞTÜ

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı makamında ziyaret etti.

15 Temmuz gecesi yaşanılan darbe girişimiyle ilgili camianın görüşlerini ve tepkisini aktaran Sanlı, ülke ve millet olarak demokrasi, özgürlükten ve parlamenter sistemden vazgeçmesinin asla mümkün olmadığını dile getirdi. Sanlı, TÜRMOB olarak her zaman demokrasiden yana olduklarının altını çizerek, "Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor ve tanımıyoruz. Bu hain darbe girişimine karşı mücadele eden tüm kesimlere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.  Milletimize geçmiş olsun diyen Sanlı, ayrıca şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini de iletti.

Sanlı, ayrıca Bakan Ağbal'a mesleki konularla ilgili talep ve görüşlerini aktardı. Sanlı, KDV beyannamelerinde istenilen ek bilgilerle ilgili camianın yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi vererek, KDV beyannamelerinde yapılan değişiklikle hangi amaçla istendiği anlaşılmayan ve çoğu mükerrer bilgi olan, meslek mensuplarının iş yükünü arttıran bu uygulamanın kaldırılmasını talep etti.

Sanlı, “Ancak, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda mevcut olmayan bazı bilgilerin istenmesi hala zorunlu görülüyorsa, GİB’de mevcut olan ve kolaylıkla elde edilebilecek olanlarına ilişkin mükerrer bilgi istenmesinin önüne geçilecek bir çalışmanın yapılması, meslek mensuplarımızın 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Türkiye’de bir ay içerisinde düzenlenen milyonlarca belgeyi tek tek el ile saymaları uygulamasına başlanılmadan önce yukarıda belirtilen ilgili düzenlemelerin yapılması, e-defter uygulamaları da dahil olmak üzere muhasebe programlarında buna ilişkin teknik alt yapının sağlanması ve GİB’in yapılması zorunlu bu yasal ve teknik gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra mali yıl başına gelecek şekilde ilk uygulamanın başlatılması yerinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Ağbal, amaçlarının meslek mensuplarına ek iş yükü getirmek olmadığını belirterek, “Amacımız milli gelir açısından vergi gelirlerini arttırmak. Ayrıca faaliyette olan firmaların risk analizlerini yapabilmek için bu bilgi ve belgelere ihtiyacımız var” dedi.

Bakan Ağbal, meslek mensuplarına ek iş yükü yaratmadan konunun yeniden değerlendirileceğini ve çözüme kavuşturulacağını belirtti.