KONTENJANIMIZ DOLMUŞTUR...
24 Kasım 2013 Pazar günü Kahvederesi - Karacasu doğa yürüyüşü düzenlenmiştir. Katılmak isteyen üyelerimizin 22 Kasım 2013 saat 13.00’e kadar TESMER’e ( 0 256 219 73 00 / 3 Yakup Acar ve Ayşen Kavurucu) müracaat etmeleri gerekmektedir.
Yürüyüş güzergahı 8.200 metre olup 2.800 metresi yokuştur. Yürüyüş bitiminde yemek (ızgara alabalık veya kuzu çevirme tandır) yenilecektir.
Otobüs ücreti katılımcı sayısına paylaştırılacaktır.
Kontenjan 27 kişidir.
GEREKLİ MALZEMELER
1. Standart ( Olmazsa Olmaz ) Malzemeler :
a. Yürüyüş botu
b. Su şişesi veya matarası
c. Düdük
d. Çakı
e. Pusula
f. Şapka
g. Ateş başlatıcı malzeme
h. Rüzgârlık veya yağmurluk
i. Sırt çantası
j. Ek gıda ve İlk yardım kiti
-
Mevsim ve Bölgeye Göre ( Gerekecek ) Malzemeler:
-
Baton
-
Tozluk
-
Mayo, şort
-
Spor ayakkabısı, sandalet
-
Dudak kremi, güneş kremi
-
Güneş gözlüğü
-
Alın veya el feneri
FAYDALI BİLGİLER
-
Trekking sporu özel yetenek gerektirmese de, yediden yetmişe sağlıklı herkesin yapabildiği bir spor da olsa yine de bilgi edinilmeli, eğitim veya seminer alınmalıdır.
-
Profesyonel rehberlerin bile bu sporu keşif dışında tek başlarına yaptıkları pek görülmez. En az üç kişi giderler. Grup halinde gidin, düzen içinde hareket edin.
-
Ekip düzenini asla bozmayın.
-
“En kestirme yol en iyi bilinen yoldur” gerçeğini rehberler bile unutmamalı ve kestirme diye bilinmeyen yerlerden gidilmemelidir. Grubun geri kalanını tehlikeye sokmak hakkına kimse sahip değildir.
-
Yürüyüş sırası; “Rehber - en yavaş ve acemi kişi - grubun geri kalanı - en deneyimli veya artçı rehber” sıralaması şeklindedir. Bu sıra bozulmamalıdır. Rehberin hemen ardından en deneyimsiz yürüyüşçüsünün gelmesinden maksat grubun yürüyüşünü bu kişiye göre ayarlayabilmesi ve doğru hızın, doğru temponun sağlanabilmesidir. Yoksa rehber hariç en deneyimli kişi önden giderse aralarda kopmalar yaşanır. En deneyimli kişi veya artçı rehberin en arkada bulunması da geride kalanların güvenliğini sağlamak ve kopmaları önlemektir.
-
Yürüyüş rehberini kesinlikle geçmemeye dikkat edin. Bu rehber açısından dikkat dağıtıcı ve sinir bozucu bir durumdur.
-
Tek sırayı ve tempoyu bozmayın, tempoyu rehber bile bozsa kibarca ve gizlice uyarın.
-
İlk mola en az bir saat sonra verilmeli ve mola süreleri kısa tutulmalı, vücudun soğumasına izin vermemelidir.
-
Yemek molasından sonra tempo biraz düşürülmeli ve dik eğim çıkmamalıdır.
-
Dikkat ve düşünceler yürüyüşe ve bulunulan ortama odaklanmalıdır. Yürüyüşe zaten şehir stresinden uzaklaşmak için gelinmiştir.
-
Yürüyüş boyunca etrafa dikkat etmeli, doğru rotada ilerlendiğinden emin olunmalı, çeşitli nirengiler alarak yola devam edilmelidir. Bu davranış rotadan sapıldığında sapılan noktaya geri gelinmesine yardımcı olacaktır.
-
Doğada arkadaşınızla veya gizli rakibinizle yarışmayın. Kazalar meydana gelebilir, kendinizle de yarışmamaya çalışın bir yere kadar ilerleyebilirsiniz. Doğayla ise asla yarışmamak gerekir. Kazanmak doğa izin vermediği sürece imkânsızdır.
-
Plân yapmadan, hazırlık yapmadan ve etrafa bilgi bırakmadan yürüyüşe çıkmayın.
-
Yürüyüş veya kamp yapılacak bölgenin jandarma karakoluna ve muhtarlığına mutlaka bilgi bırakılması ve izin alınması gerekir. Kimseyi sorumluluk altına sokmamalısınız. Onların kaza geçirmeniz durumunda yardım edebilmeleri için yürüyüşçülerden veya kampçılardan haberdar olmaları gerekecektir.
-
Kamplı bir yürüyüş yapılacaksanız etkinlik formu hazırlayın ve dönüş gününün saatini gecikmeleri hesaba katarak 1-2 saat sonrasını bildirin. Kimseyi gereksiz yere meraklandırmamış olursunuz.
-
Doğada paylaşımcı olmak gerekir.
-
Gruptan kopup kaybolursanız, kaybolduğunuzu anladığınız noktaya gidin. Aramalara kaybolan kişinin en son görüldüğü noktadan başlanacaktır.
-
Kamp haricinde, yürüyüşte oluşan çöpleri atmamalı, yakılmayacak olanlar, hatta tümü geri getirilmelidir.
-
Yürüyüş sırasında yamaç veya uçurumdan aşağı taş atmayın ve yuvarlamayın. Aşağıdan b