Haber Yazdır

2020/3. Dönem Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik  Staja Giriş Sınavına İlişkin Duyuru

 

2020/3 Dönemi, Staja Giriş Sınavı 10 Ekim 2020 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılacaktır. Sınav başvurusu yapacak adayların, Kanun'un 4.maddesindeki genel şartlar ile 5/A-a maddesindeki öğrenim şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

Yeni koronavirüs salgını nedeniyle, sınav başvuruları 1-31 Ağustos 2020 tarihleri arasında TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden online olarak alınacaktır. İlk kez sınava başvuru yapacak adaylar, sınav başvuru koşullarını sağladıklarını belgeleyen evraklarını 02 Eylül 2020 tarihine kadar teslim edilecektir.

 Sınav ücreti, aşağıda belirtilen banka şubelerinden veya başvuru sırasında sanal pos ile internet üzerinden ödenecektir. Banka hesaplarına havale veya EFT kabul edilmemektedir.

 İlk kez sınava katılmak isteyen adayların başvuruları ön başvuru yöntemi ile alınacaktır. Başvuru dosyasında bulunması gereken aşağıda belirtilen evraklardan bir kısmı başvuru sırasında adaylar tarafından TEOS'a yüklenecek, bir kısmı ise sistem tarafından oluşturulacaktır. 

 Sınav süresi devam eden (Tekrar başvuru) adayların ise online başvuru yapmaları yeterlidir.

Oda / TESMER Şubesi tarafından yapılacak inceleme sonucunda sınava girme koşullarını sağlayan adayların başvuruları onaylanacaktır. İlk başvurular için başvuru dosyasında bulunması gereken evraklar hakkında detaylı bilgi linkte sunulmuştur.

 

 

 

Başvuru Dosyasına Bulunması Gereken Evraklar

 S.No  

 Evrak 

  Açıklama

 1

Nüfus Kayıt Örneği

e-devlet kapısı üzerinden alınmış karekodlu nüfus kayıt örneği sisteme yüklendikten sonra TESMER Şubesi / Odaya teslim edilecektir.

 2

Diploma / Geçici  mezuniyet belgesi

TEOS’a yüklendikten sonra, bir örneği TESMER Şubesi / Odaya teslim edilecektir.

 3

Mezun Belgesi

e-devlet kapısı üzerinden alınmış karekodlu mezun belgesi TEOS’a yüklendikten sonra TESMER Şubesi / Odaya teslim edilecektir.

 4

Adli Sicil Belgesi

Aday tarafından TEOS üzerinden sorgulanacak,  yazıcı çıktısı alınarak TESMER Şubesi/ Odaya teslim edilecektir. (Adli sicil kaydı olanların    ayrıca mahkeme kararını da sunmaları gerekmektedir.) Adli sicil sorgulama işlemi sadece aday tarafından yapılabilir.

 5

Staja Giriş Sınavı  Başvuru Belgesi

TEOS tarafından başvuru sırasında oluşturulmaktadır. Yazıcı çıktısı alınarak, İmzalanıp TESMER Şubesi / Odaya teslim edilecektir.

 6

Staj Başvuru Formu

TEOS tarafından başvuru sırasında oluşturulmaktadır. Yazıcı çıktısı alınarak, imzalanıp TESMER Şubesi / Odaya teslim edilecektir.

 7

Taahhütname

TEOS tarafından başvuru sırasında oluşturulmaktadır. Her iki Taahhütnamenin yazıcı çıktısı alınarak, imzalanıp TESMER Şubesi/ Odaya teslim edilecektir.

 8

Biyometrik Fotoğraf

 (1 adet)

Sınav giriş belgelerinde kullanılmak üzere, başvuru işlemleri sırasında TEOS'a yüklendikten sonra TESMER Şubesi/ Odaya teslim edilecektir.

 

Başvuru ve Banka Bilgileri 

  Sınav Tarihi

 10 Ekim 2020

  Sınav Başvuru Tarihleri

 1-31 Ağustos 2020

  Staj Dosya ve Başvuru Bedeli

  Banka Bilgisi  

1.480,00-₺  
İş Bankası Ankara /Dikmen  Şubesi  487 239

  Halkbank Yenişehir /Ankara Şubesi 16000 140

  Staja Giriş Sınav Bedeli

  Banka Bilgisi

  235,00-₺

  İş Bankası Ankara /Dikmen  Şubesi   487 286

  Halkbank Yenişehir /Ankara Şubesi 16000 140